keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: luukku 9



Hahahhaaaa!! Tänään sain mustaa valkoisella, että jouluaatto on cheat meal day - all day! Tämä tarkoittaa siis, että voin rauhassa nautiskella joulusapuskoista ja syödä joulunameja ja
kaikki tämä --- ihan koko päivän! Voi olla kyllä, että vatsalaukku on kyllä sit jo sen verran tottunut tähän ruokavalioon, että ähky tulee nopeammin kun uskoisi....

Mutta ei pohdita sitä vielä! 
Vaan ruvetaan suunnittelemaan et mitä kaikkea herkkua meiltä löytyykään ja tärkeimpänä - mitä niistä mä haluan syödä! Ensin jotain pientä ja sievää.... Viime vuoden kookospallerot on ihan pakko saada. Ohjeen löydät täältä.

Löysin tällaisen kirjan oikeestaan niinkuin vahingossa Ruoholahden kauppakeskuksesta. Siinä keskellä aukiota oli muutama pöytä ja kasa kirjoja. En yleensä näitä tutki, mut nyt mulla oli luppoaikaa, niin aattelin vilkasta. No tää törötti siinä heti nenän edessä ja lähti huimalla 5€ mun mukaan.


48 sivua täynnä reseptejä erilaisille joulunajan kekseille. Ja voi mitä herkullisuuksia siellä oli: mm.kookoslusikkaleivät, pähkinä-suklaakeksit, voikeksit.... Kyllä on nyt varaa valita. En vielä itse pääse leipomaan mutta haluan jakaa silti teille yhden reseptin, joka myös on varmasti monelle tuttu lapsuudesta. 


KANELIÄSSÄT

200 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja

Kaneli-sokeriseos:
3 rkl sokeria
3 tl kanelia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. 
Sekoita kuiva-ainekset ja lisää ne kulhoon. Sekoita koko setti notkeaksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin jäähylle 30min. Sekoita sillä aikaa kaneli-sokeriseos syvälle lautaselle. 
Leivo taikinasta kevyesti jauhotetulla työtasolla sormen paksuisia tankoja. Leikkaa tangot n.7cm pituisiksi, kääntele ne kaneli-sokeriseoksessa ja muotoile lopuksi S-kirjaimia.
Ässät leivinpaperille, pellille ja paista 200 asteessa 10-12min.

Kuulostaa mun mielestä simppeliltä... Joutuu testaa ;)

Kirjan mukana tuli myös muotti jolla saat tehtyä 34 pikkuleipää yhdellä painalluksella, kätevää ;) jos vaikka pipareissa hyödyntäisi tota. :) 



-Karoliina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti