keskiviikko 1. tammikuuta 2014

RV 36 ja ultra kuulumiset

Raskausviikko 36.... Vau.fi:n mukaan: 


Tämän viikon alussa sikiö on 33 viikkoa vanha. Jos voisit laittaa sormesi sikiön kämmenelle, niin pieni käsi puristuisi nyrkkiin. Viimeisinä raskausviikkoina sikiö lihoo eniten, jopa yli 200 g viikossa. Sikiö painaa on 2500 g, sen pituus päästä peppuun (CRL) on 31 cm ja koko pituus 42,5 cm.

Mulle riitti mielikuva pienestä kädestä, joka puristuu nyrkkiin..Awwww....Mami on ihan sulaa vahaa...


JoulupalloJA :D

Meillä olis siis ultra kivasti uuden vuoden aattona ja silloinhan kertymää oli 35+3. Eka mentiin käyrille ja ne oli taas varmaan ihan ookoo...mitään ei sanottu. Kätilö kyseli oloja ja perussairauksista, luki jotain mun täyttämää esitietolomaketta ja tarkisti vielä et toivotaan siis perhehuonetta? "Joo, ku oishan se kaksosten kaa ihan kiva" vastasin ja kätilö ei reagoinu mitenkään. Mitenköhän tääkin pitäs ottaa? Oikeesti en kyl ottanu asiaa mitenkään, mietitään sitä sit ku synnytys on ohi. :)

No sit aattelin, et se ottaa puheeksi synnytyksen, koska siihen ei (toivottavasti ainakaan) oo enää kauaa, mutta jälleen mun kätilö yllätti!

"Mites, ootkos jo ajatellu tota imettämistä? Muistat sit kysyy vaan paljon neuvoja ja apuja, jos tarviit"

-Hmmmm....Jooo en nyt hirveesti, ku en oo ees synnytystä viel sen kauheemmin pohtinu..Mut joo, oishan se kiva pystyy imettämään....

"No senhän sit näkee, kun sen aika on...."

-Niiin.....

"no mut joo, käyrät on ihan hyvät, niin pääsette kohta sinne ultraan, menkää odottaa tohon aulaan"

Et siinäpä sit sekin :D :D

Ultrassa oli jälleen kerran uusi lääkäri, en osaa ees sanoa että oliko erikoislääkäri vai ei...Jo ekasta lauseesta asti mun mielestä "tyhmin" lekuri tähän asti. Noh, elämä on :)

Kyseli mun vointia ja kerroin, et on ruvennut nyt muutaman päivän aikaina tulee enemmän oireita:
- supistukset on voimakkaampia, ei kipeitä, mutta pakko pysähtyy ja vähän hengitellä
- lauantaina limatulppa-epäily (en oo tietty ihan varma, mut jotain siihen suuntaan ainakin)
- jaloissa turvotusta
- aikamoista pönkemisä ollu noilla kahella

(muita oireita mitä on ilmenny on ollu sit et mun nenä on ihan tukossa, nukun tosi tosi hyvin, hikee pukkaa koko ajan ja muutaman kerran yöllä on alavatsaa poltellu)

Lääkäri ei oikeestaan sanonu mitään asiaan, totes vaan et tutkitaan. :)

Kohdunkaulalla ei ollu tapahtunut mitään lyhenemistä!!!Sentti puoltoista on kuulemma pituutta ja suu on kiinni (äippäkorttiin merkattu rasti sit viel kiinteä/pehmeä väliin???).
A-vauva on todella alhaalla, pään kuulemma tuntee ja mulle jäi käsitys että pikku herra olisi myös siis kiinnittynyt. Eli jotain positiivista.
Lekuri oli TOSI kovakouranen ja varmaan näki mun ilmeestä, et ei hirveen kivalle tuntunu, ku sit silleen hymyn kera totes, et "tää ei varmaan tunnu enää hirveen kivalle" No joo EI!!

Selvisin kuitenkin ja sit päästiin kurkkii masukkeja. Kovasti ne siel heti liikuskeli ja vettä oli molemmilla hyvin ja siis molemmat RT.
A tosiaan niin alhaalla et aluks ei saatu kunnolla ees pään mittoja, mut mitattiin B välissä ja sit uus yritys A:n kanssa tuotti tulosta, 
Mähän toivoin, et oltais menty yli 2kg eli sellasta +300g/2vko molemmille, jotta päästäs sinne "isompien" sarjaan jo.
Speedy & Gonzales yllättivätkin äipän ihan täysin ja painoa oli tullu ihan huimasti!

A oli nyt 2330g (muutosta kahden viikon takaiseen +575g!!!!!) ja 
B oli 2240g eli +408!!!! Mein pienet suuret asukit! Nyt ollaan ylpeitä, enää pari sataa grammaa niin 2,5kg rajapyykki on rikki. *jeij*

Käy tyypeillä kyllä tila ahtaaksi:
Kuva babycenter.com
Mut joo synnytyksestä ei puhuttu mitään ultraavan lekurinkaan toimesta, totesivat vaan että otetaan seuraava kontrolli aika kahen viikon päähän rv 38:lle.

Mä olin kyl oikeesti vähän pettynyt... Mä aattelin, et jotain "suurempaa" ois tuol alhaal jo tapahtunu tai et oltais ees puhuttu synnytyksestä. Kai se on sit se, et ku mulla ei ole ollut mitään ongelmia tms niin ei tarvii miettii käynnistelyä tai muutakaan.

Ei sais valittaa, mut rupee tää etureppu jo vähän ahistaa. Toisaalta haluis, et noi kaks sais kasvaa mahassa mahd pitkään, jotta ei olis sit mitään ongelmia syntymän jälkeenkään, mut sit taas toisaalta iha just ollaan täysaikasia ja äiti on jo vähän "kyllästyny" tähän mahaan. Plus et mä HALUUN jo nähdä noi kaks!!!Ja varmasti muutkin lähipiirissä. :)

Mut ehkä toi ronkkiminen edesautto jotain ;) ja nyt voi sit iha hyvin mielin kävellä koiruuksien kaa vähän pitempää lenkkiä, siivota enemmän ja taidan käydä saunassakin pari kertaa :D 
Loppiaisen aika ois just kiva syntymäpäivä....tai sit 11.1, koska sit on 37+0 ja enää ei olla keskosia. :)

Onkos teillä arvauksia syntymä ajankohdasta? Tai sellasii omia oireita lähestyvästä synnytyksestä?

-Karoliina- 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti