sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: Luukku 7



Nää tyypit on siis jo 11 kuukautta. Vauvavuosi rupeaa olemaan lopuillaan, joten mietitäänpä muutamia asioita mitkä muuttuu tai on jo muuttunut.

SYÖMINEN

Maidon ja soseiden lisäksi nyt maistellaan jo hapanmaitotuotteita ja kohta ruvetaan testailee jo perus lehmänmaitoa. Voi kun sitä odottaakin ettei tarvitse enää korvikkeita raahata kaupasta. Ihan pienenä niitä raahattiin aina kaksinkäsin ja nyt riittää onneksi enää yksi kainalo. Tietty joo raahataanhan niitä perusmaitojakin, mut jotenkin se tuntuu vaan helpommalta.
Ruisleipääkin on jo pari kertaa nakerrettu, mutta ei kovin hyvällä menestyksellä. Aappa ei oikeestaan innostu ollenkaan ja Joel tunkee leipää niin paljon suuhun kuin vaan mahtuu - ja sit ollaankin jo köhimässä ku menee leivät väärään kurkkuun.
Suuren suurta herkkua noille on raejuusto. Ilmeet kirkastuu kun näkevät koko rasian. :) 

LELUT ja tilpehöörit

Kävelytuolit oli meillä hitti (plus äidin pelastus, kun mikään muu ei auttanut), mutta nyt niidenkin aika on jo ohi. Taaperokärryt ja muut vastaavat ovat nyt kehittävämpiä ja mieluisampia. Löysinkin tänään kirpparilta kivan ja vielä halvalla. Toi soi ja piippaa ja ei oikeesti hevillä kaadu. Nyt viel tosiaan Brion/Plaston kärry, niin kyllä kulkee.



Lamazen lelut ovat olleet myös hyvin mieluisia, mutta nyt on niissäkin aika siirtyä kehittävämpiin. Osa pääsee kirppikselle myyntiin, mutta kivasti muutama "isompien" Lamaze meiltä löytyykin.



Kaikki palikat, legot, kupit jne on kans kova sana. Niillähän se lapsi kehittääkin omaa motoriikkaa ja silmän&käden yhteistoimintaa. Plus niitä on kiva jyrsiä. ;)

KODIN TURVALLISUUS

Yksi erittäin iso muuttuva tekijä on kodin turvallisuus. Pistorasiat, särkyvät esineet, painavat esineet, ylipäätänsä esineet ovat löytäneet paikkansa yli metrin korkeudelta ja siellä varmaan hetken ovatkin. Lisäksi mm. televisiotason yksi ovi on irroitettu jatkuvan renkkaamisen takia. Viimeinen niitti oli se, että Joel avasi oven ja Adele horjahti juuri samalla hetkellä --- silmäkulmaan vekki. Sentti toiseen suuntaan, niin ois ollu se oven kulma silmässä, nou kiva juttu.
Kulmasuojia pöytiin ja muihin vastaaviin en ole hankkinut ja vain siksi että niistä olen kuullut oikeastaan vain huonoa. Liima on kevyttä ja lapsi saa suojan helposti irti. Meillä noi on ainakin niin kiinnostuneita kaikesta tollasesta, että ei ne kauaa pysyisi kii.
Keittiön vetolaatikot on sen verran painavia, että ainakaan vielä niitä ei saada itse auki. Paitsi uunin alla oleva uunipelti-laatikko. mutta siellä meillä onkin vaan pannunalusia ja patalappuja.
Miten teillä on laitettu laatikkoja/kaappeja kiinni??

ISTUIMET 

Turvaistuin viidakko on jotain aivan kamalaa. Istuimia on varmaan miljoona erilaista. Palkilla vai vöillä?. Kallistuksella vai ei? Ison firman vai hieman tuntemattomamman?
Istuintestejä tehdään joka maassa ja niissä on risteäviä tuloksia. Osa testaa vaiun selkämenosuuntaan, osa sekä että. Jotkut sanoo että vain vöillä ja selkämenosuuntaan on turvallinen, osa taas vannoo palkillisen nenä eteenpäin istuimen nimeen. 
Kaksosten kanssa turvallisuuden lisäksi merkittävää on hinta. Cybexin Sirona houkutti hirveesti, mutta 1200€ tosta noin vaan ei ollut ehkä just nyt mahdollinen. Plus että se menee "vain" 18kg asti, joten sit pitäisi hankkia taas istuimet.
Monien keskustelujen, videoiden ja ystävien kokemuksien perusteella päädyttiin sitten Britaxin multitech II, joka oli myös hinnaltaan oikein mukava. Istuin toimii aluksi viisipistevöillä selkämenosuuntaan, sit 5-pisteillä kasvot menosuuntaan ja lopuksi auton omilla vöillä. Eli kilorajat on 9-25kg. Snadit on tykännyt istua noissa ja ekalla ajokerralla molemmat nukahti alle viiden minuutin. Eli ainakin nyt ollaan tyytyväisiä - näin kolmen päivän kokemuksella.



VAATTEET

Kun 11kk sitten puit 50cm vaatteet päälle, niin noi hukku niihin! Ja nyt me kaivetaan kaapista päälle 74/80 cm. Mutta täähän ei tuu kenellekään yllätyksenä, paitsi et ääää, noista tulee isoja kohta!!



Meinasin tehä oman postauksen talvivaatteista, mutta kovin mentäis samalla linjalla Nellin  Mistä on pienet pojat tehty-blogin joulukalenterin 7.luukun kanssa. Eli lyhennettynä aika sama meno mut meil ei oo viel kenkiä käytössä. :D No ehkä mä postailen ku me hankitaan talvikengät.

Monta muutakin juttua taitaa muuttua, mutta ehkä niistä jutellaan joskus toiste.... Mä lähden nyt katsomaan mitä noi kaksi touhuu. :)

Takkaanhan EI saa koskea ja he niin tietää sen ;)
-Karoliina-


kuvat: lamaze.fi, etola.fi, huvikumpu.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti