Ohje ja toteutus on hyvin simppeli. Kuvia ohjeen tueksi löydät täältä. Mutta ohje itse on tässä:
Mä tein hienosti taikinan ja kohottelin sitä siis pariinkin otteeseen ja sit tuli aika laittaa uuni päälle ja tadaaaaaaaaaaaaa meillähän ei oo sellasta kattilaa minkä uuniin vois laittaa :P
No mun leivästä tuli sitten vuokaleipä.
3,5 dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
2 tl suolaa
1/4 tl kuivahiivaa
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne veteen.
Sekoita nopeasti tahmeaksi köntiksi. Älä vaivaa!
Peitä kulho kelmulla ja jätä kohoamaan n. 18 tunniksi.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja painele ilmakuplat pois.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne veteen.
Sekoita nopeasti tahmeaksi köntiksi. Älä vaivaa!
Peitä kulho kelmulla ja jätä kohoamaan n. 18 tunniksi.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja painele ilmakuplat pois.
Siirrä taikina jauhotetulle keittiöliinalle ja taittele siitä paketti.
Kohota vielä noin kaksi tuntia.
Laita uuniin kattila (3-4 litraa) ja uuni päälle 225 asteeseen.
Kun uuni on kuumennut, heitä taikina kuumaan kattilaan ja laita kansi päälle.
Paista noin 30 minuuttia.
Ota kansi pois ja paista vielä 20-30 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ja kumoa leipä kattilasta.
Ja nauti.
Mä tein hienosti taikinan ja kohottelin sitä siis pariinkin otteeseen ja sit tuli aika laittaa uuni päälle ja tadaaaaaaaaaaaaa meillähän ei oo sellasta kattilaa minkä uuniin vois laittaa :P
No mun leivästä tuli sitten vuokaleipä.
Mutta hyvää se oli!!! M ja anoppikin tykkäs joten en ees huijaa :) Ens kerral vois kokeilla sotkee sinne sit viel jotain...esmes porkkanaa *slurps*
Kokeilkaa ja nauttikaa... Lupaan ettette pety!
-Karoliina-
P.S. Tänään ollaan sit laskiaisriehailtu :) Tuusulan ilmatorjuntamuseolla oli laskiaistapahtuma. Piti olla mäenlaskua ja napakelkkaa, mut vähän tais tää kevät tulla aikaisin :)
Hernerokka soppatykistä ja letut jälkkäriksi maistui silti. Ja nyt pikkutyypit on saanu ekan "kosketuksen" Suomen historiaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti