maanantai 24. helmikuuta 2014

Neuvolalääkäri

Ensimmäinen lääkärineuvola on takana...Sehän siis oli jo viikko sitten, mutta en oo "ehtiny" päivittelee blogia....

Ensin mentiin neuvolatädille. Oma täti oli lomalla, joten mentiin uudelle tädille, joka tosiaan otti vaan nopsaa mitat ja anto rotarokotteen. Vaaka väitti aluksi, että tyttö olisi saanut vaan 180g lisää painoa puolessatoista viikossa ja poju tas menettänyt 100g. Minähän siinä vaiheessa "nousin takajaloilleni" koska tiesin että toi ei vaan voi pitää paikkaansa. Molemmat syö niin reippaasti aina min.120ml. Ja kas kas, vaaka olikin osaksi sellasen tuen päällä eli epätasaisesti, joten uusinta painot oli + ~500g molemmille.

POIKA 4105g (3540g) 53,2cm (52,2cm) ja nuppi 38 (36,4)
TYTTÖ 3514g (2980g) 51,9cm (50,5cm) ja 36,7 (35,5)

Rotarokote maistui molempien mielestä ilmeisesti äääääärettömän hyvälle ja poitsu ikäänkuin imaisi sen sieltä annostelijasta. Kuhan ei tulisi nyt sit mitään jälkivaivoja....

Neuvolalääkäri tutki sitten molemmat tyypit perinpohjaisesti. Mitään vikaa ei löytynyt ja kallojen muodot sai jopa kehuja. Tytöltä on jäänyt askellusrefleksi jo pois. 
Pikkuherra taasen esitteli mielellään kuinka terhakkaasti pitää päätään ylhäällä ja tutkii maailmaa mieluiten niin.
Kasvukäyrät olivat myös lääkärin mielestä paremmat kuin voisi ajatellakkaan ja kehui niitä moneen otteeseen. Mutta tiedä sitten et millai kehitys pitäs olla ettei kehuttaisi? ;)

Seuraavan kerran sit vasta huhtikuussa neuvola ja sillon noi onkin jo 3kk!!!

Koko illan odottelin masuvaivoja, mutta noup, ihan normaalilla menolla mentiin :) M lähti illalla lätkätreeneihin ja pikkutyypit nukku paremmin kuin hyvin koko yön.
Seuraava päivä olikin sitten hieman poikkeava neidillä, hän kun nukkui max 2h päikkäreitä koko päivänä. Noh, ihan sama...Yöt me nukuttiin silti ;) Oon yhä sitä mieltä että päivällä vauvantahtisuus pätee niin nukkumiseen kuin syömiseenkin ja yöllä "äiti määrää". Tällä hetkellä tämä toimii ja toivotaan että toimii jatkossakin.


Onko tää sit KEINOimetystyyny :D


Viikonloppukin oli hieman erilainen. Perjantaina tytön kummit tuli yöksi puolivuotiaan pikkuherran kera. Pojilla oli lastenhoito vuoro, jotta äidit pääsi saunaan ja sai nauttia siitä rauhassa plus me nautittiin myös hurrrjat kahdet saunajuomat. Kyllä kylmä karpalolonkero maistui hyvälle saunan jälkeen. 

Lauantai aamuna pojat sit häipyi juhlimaan M:n varpajaisia päiväristeilylle Tallinnaan ja me jäätiin sit lasten kaa viettää ihanaa ulkoilupäivää. Säähän suosi meitä juuri niinkuin pitikin....No ei tosiaan! Räntäloskaa tuli taivaan täydeltä juuri kun saatiin lapset syötettyä ja oltiin lähössä heittämään vaunulenkkiä. No me ollaan ton erittäin ihanan ystäväni kanssa aikas sissiäitejä, joten sadesuojat vaunuihin, pipat päähän ja pihalle. Oltiin varman suht näky: 2 äitiä, kolme pikkutyyppiä ja kolme russelia painelee menemään sellasessa ällö ilmassa. Puolessa välissä matkaa onneksi ilma selkeni ja loppureissu olikin jees. Ainoat jotka tässä "kärsivät" olivat koiruudet, jotka olivat litimärkiä kauttaaltaan. : D

Illalla tuli Suomen pronssipeli lätkässä ja tottakai me kannustettiin. Tosin pikkutyypit luovutti kesken pelin tai no äiti pakotti luovuttamaan juuri ennen loppua.


Hyvä leijonat!!!!!


Sunnuntai me vietettiin mummilassa, jotta isi sai potea kauhean kankkusensa rauhassa. :)
Meillä on kyl parhaat mummit/mummot ja isomummot ever!!!
On aika kiva kun sit saa itse vähän "taukoa" kun muut sylittelee ja höpöttelee noille. Vaikka kyllä mä sitten otan ne omat sylittelyhetket aina iltasin tuplasti takaisin. Vieläkin päivittäin jaksan tuijotella ja ihmetellä noita kahta niiiiin paljon!

Huomenna on mittarissa 7vkoa, joten....

Mitä meillä osataan 7 viikkoa vanhana?
  • Päätä osataan kannatella. Poika jaksaa pitää aikaslailla koko ajan ollessaan sylissä, lattialla nokitaan vielä jonkin verran. Neiti vielä vähän harjoittelee.
  • Hymyjä satelee todella paljon - molemmilta ja lisäksi naureskellaan äänen kera.
  • Jonkin asteista keskustelun poikasta on havaittavissa sylissä oltaessa.
  • Lattialla huudellaan/jutellaan ihan omaksi iloksi.
  • Katse kontakti haetaan hienosti ja slevästi katsotaan todella tarkkaan kasvoja.
  • Poikaa varsinkin kiinnostaa hirveästi ympärillä oleva maailma. Neiti keskittyy mieluusti kasvoihin ja tietty valoihin. 
  • Molempia kiinnostaa televisio. Meilläkun on vielä sellai töllö että se "värjää" takaseinän valoilla.
  • Molemmat ovat kääntyneet vatsalta selälleen. Ja hoitopöydällä kääntyillään kuin pienet venkulat.
  • Temperamenttia löytyy jo molemmilta. Pikkuherra menee yhä 0-100 sekuntissa, mutta neiti on ruvennut kyllä ilmoittamaan myös jos jää liian vähälle huomiolle.
Osataan varmasti myös monia muita asioita jo mutta nui tuli nyt mieleen. ;)
Nyt täytyy lähtä kattoo Satuhäitä, koska pikkutyypit nukkuu kiltisti ja äiti saa keskittyä. 

Palataan :)


RAKKAUS


-Karoliina-


4 kommenttia:

  1. Voi russeleita - voin kuvitella, kun raahaan noita meidän karvattomiakin (toki vaatteet päällä) lenkille satoi tai paistoi ;)

    Ihanat tyypit <3

    Mites kuule se synnytystarina, milloinka sen meinasit läväyttää kansalla? Kiinnostaisi kyllä tietää miten meni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jo puoliksi kirjoitettu :) vielä kun saisin lisättyä noi lopputiedot sairaalan papereista :)

      Poista
  2. <3. lisää tollasia kuin lauantai! :)

    VastaaPoista