sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Soseilu

Soseet ja puurot ovat siis löytäneet meillekin. Kaupan hyllyt on tutkittu tarkemmin kun ever pilttipurkkien kohdalta. Ennen se oli niin helppoa, nappasin vaan pari aurinkoista koriin ja that's it. En mä varmaan ees tienny et lasten ruokia on NOIN paljon!

Snadit on ihan into pinkeenä soseilusta ja melkein aina meillä syödään super reippaasti ja turhia mukisematta. Mutta sitten on niitä iltapuuroja kun huuto raikaa, mikään ei ole hyvä, edes maito ei auta. Noh onneksi syli on aina syli. Viimeksi neiti huut niin kauan kunnes pääsisin syliin, sit alko nauru. Olin "lepsu" ja annoin Aapan sitten syödä isin sylissä.
Ruokailut meillä tapahtuu sittereissä. Bumbossa ollaan pari välipalaa nautittu, mut on toi sitteri niin paljon kätevämpi. Bumbossa kun varsinkin Adele rupeaa tutkimaan varpaitaan ja voitte vaan kuvitella missä kaikkialla ne soseet sitten on, kun neiti kääntelee päätään sinne sun tänne.

Iltapuuro by isi



Zorro pitää huolen, että lautanen on lopuksi tyhjä

Muutaman kerran olen nyt itsekin pakottanut soseita pakkaseen. Bataatti, peruna ja porkkana on päässyt tähän mennessä mun käsittelyyn. Oon nyt tehnyt annoksia noihin jääpalamuotteihin, mutta helpompaa on kun laittaa suoraan annosrasioihin, mitkä kestää pakkasen. 
Jääpalamuotti on kätevä varsinkin maistelu vaiheessa, mutta nyt kun sosetta menee jo aikas paljon, niin..... No nyt mä sit siirrän palat muotista isompaan muovirasiaan. Sieltä on helppo sit ottaa annosrasiaan tarvittava määrä,

aineksia



Jäätyneet palat laitetaan isompiin rasioihin

Multa kyseltiinkin, et miten meillä syödään, joten se oli helppo liittää tähän....

Meidän ruokailurytmi (silleen niinkun noin) ja yhteensä(eli puolet per tyyppi) ja ajathan on tietty noin aikoja.

7:00 aamumaito 240ml
9:00 aamumaito no2 160ml
10:30 lounas 1 prk kasvissosetta ja 1/2 purkkia hedelmää
13-14 maito 280ml
15:00 1 prk hedelmäsosetta
17:00 maito 200ml
18:30 iltapuuro n.2dl riisipuuroa hedelmillä/marjoilla maustettuna.
19:15 velli 240ml

Yöllä meillä ei syödä kun vain harvoissa tapauksissa (eli siis jos vedetään ihan kunnolla herneet nenään). Yöt nukutaan periaatteessa hyvin. Nää nukkui jo kokonaisia öitä mutta nyt Adele on päättänyt aloittaa aamujumppailun klo 5. Usein pelkkä tutti riittää - onneksi! Ja ainakaan vielä Joel ei ole tähän herännyt, vaan on nukkunut kiltisti aamuun asti.

Nyt pitäs sit siirtyä kaurapuuroon, kuhan nyt saisin muutaman päivän sitä testailtua lounaan aikaan. Ja lihaa on jo ostettu, nyt vaan kun viel paistaisi ja soseuttaisi sen.
Onko hyviä ohjeita lihakasvissoseille tms???

Meillä suurta Herkkua on bataatti joten sitä meiltä myö löytyy ;) bataatti on tosi iisi valmistaa, joten siihen ei ees kauaa "tuhraannu"

1-2 bataattia ja pistele noihin reikiä haarukalla. Uuni 200C ja 45-60min siellä. Sit vaan kuoret pois ja soseutukseen. Ready!!



-karoliina-

4 kommenttia:

  1. Me pistettiin höyrykattilaan millon mitäkin kasviksia samalla kun alakattilassa keitty itelle perunat. Mahdollisimman pieniksi kun kuutioi niin tulee hetkessä valmiiksi. Kävin kaupan vihannes hyllyä läpi kasvi kerrallaan ja lihat/kalat/kanat jääpalamuoteissa kun juuri sopivan kokosia. Hyviä herkutteluja ja luovuuden intoa kokeiluihin! T:sarav

    VastaaPoista
  2. Mun pikkuinen rakastaa peruna palsternakka porkkana kana sosetta. Kanan paistan uunissa. Mausteeksi sipulijauhetta, paprikajauhetta, suolaa (yli 1v ikaisena) ja tuoretta timjamia hitusen. Jam! t:pia

    VastaaPoista
  3. Meillä täällä kans soseilut vauhdissa :) Parsakaalia, kukkakaalia ja perunaa menee vasta tällähetkellä tosin. Mikkäs nuo teidän syöttötuolit on btw?

    VastaaPoista