sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Tsuida-duida, osaatsä uida?

Sunnuntai on meidän vauvauinti päivä... Viikko sitten oltiin ekaa kertaa ja heti päästiin valokuvaukseen mukaan. Sukelluskuvia ei tietenkään saatu, mutta aika jees et ihan ekasta kerrasta on sitten muistona kunnon pintakuva <3 Otettiin pari kuvaa koko perheestä ja sit kuva viel pelkästään pikkutyypeistä.

Tänään aamu alko 6.30 ja kuten yleensä, niin meillä oltiin äärettömän hyvällä tuulella. Adele heräsi eka ja kertoi aamu-uutiset sängystä silleen, että varmasti kaikki kuultiin ne. Tosin Joel heräsi vasta kun avasin verhot. :)

Aamun leikkihetki äidin aamupalan ajan

Meidän uintiryhmä on klo 9:00-9:30. Uimassa käydään tossa kiven heiton päässä Tuusulan uimahallissa. Kotoota lähdetään siis n. puolisen tuntia ennen. Tää on tosi hyvä aika meille, koska aamupala nautitaan n. 07:00, aamun pikapäikkärit nukutaan autossa, sit mennään pulikoimaan ja sit onkin jo lounas. Uintipäivinä meillä jää siis se aamupala numero 2 nauttimatta, mutta laitan vähän enemmän mölöö sillon aamuaamulla ja lounaalla.

JEEE!Koht mennään!!

Ollaan nyt näillä parilla kerralla tehty jako, et pojat poikien puolelle ja tytöt tyttöjen. Ens kerralla ehkä toisin päin, ku tuntuu et Joelilla on äiti äiti äiti-vaihde menossa. Ekalla kerralla hirveet pamarit iskälle uinnin jälkeen (tosin sillon oli väsy ja nälkäkin) ja nyt sit kitistiin jo suihkussa ennen uintia, mut sit altaalle ku pääsi äitin syliin niin kaikki oli taas hyvin. :)

Adele nukkui vartin tehopäikkärit ennen uintia

Ekalla kerralla harjoiteltiin eri otteita (selällään uintia, lepo-ote, masu-uinti jne...) Sillon oltiin altaassa 20 min ja sit "luovutettiin", koska on mukava lopettaa kun on vielä kivaa. Tänään tavoitteena oli rikkoa tuo viimekertainen. 
Ja tadaa!! 24min oltiin. Molemmat snadit naureskeli koko ajan, he selvästi tykkäävät. Tänään treenattiin sukellusrefleksiä eli "kannuteltiin". "Kannutellessa" kaadetaan vettä vauvan päälle. Tässä on kolme vaihetta:

Ensin sanotaan: Nyt sukelletaan!
1. vettä kaadetaan niskan kohdalle
2. vettä kaadetaan pään päälle/takaraivolle
3. vettä kaadetaan kasvoille
Loppuun vielä sukellus-sana, jotta vauva yhdistää sukellusrefleksin tähän.

Noi kolme kohtaa menee tietty silleen sujuvasti soljuen ja meillä ainakin tokalla kerralla jo "sukelluksen" päälle naurettiin. Asiaa kuulemma auttoi, että ollaan suihkussa jo laitettu vettä kasvoille, niin se ei tuu niin shokkina vauvalle.
Näitä "kannutuksia" saa yhdellä uinti kerralla tehdä niin monta kertaa ku vauvalla on ikää kuukausissa.Tietty jos bebe ei innostu niin väkisin ei ruveta "kannuttelemaan". Hikan aikana tätä ei myöskään tehdä.

Me kävästiin Aappasen kaa viel uinnin päälle saunassa lämmittelemässä ja sit neiti olikin jo ihan päiväuni kunnossa. Kahviossa nautittiin "lounas", sen jälkeen painu silmät kii ja kotona siirto vaan vaunuihin. Päikkärit kesti kivasti melkein sen 3 tuntia.

Väsynyttä lounasseuraa

Tuusulassa vauvauintia järjestää Keski-uudenmaan sukeltajat. Syksyn kursseille ilmoittautuminen tapahtuu 20. elokuuta ilmoittautumisjärjestyksessä, joten jos olet lähialueelta ja tahdotte mukaan tähän erittäin kivaan koko perheen harrastukseen, niin ole ajoissa paikalla. ;) Tuolla nettisivuilla on vielä lisää tietoa.

Me tykätään kyllä tosi paljon!! Nythän kevään uintikertoja on enää kolme jäljellä, mutta siis varmasti jatketaan syksyllä. Olisihan se mukava nähdä sit siellä vaikka tuttuja *wink wink*

Oletteko te käyneet vauvauinnissa? 

-Karoliina-






8 kommenttia:

  1. Vaikuttaa mukavalta! Vois kiinnostaa itseäkin joskus tulevaisuudessa!

    VastaaPoista
  2. Meijän tyttö on pian 7kk, ja on käyty vauvauinnissa tammikuusta asti. Tyttö tykkää niiiin paljon :) Nykyään alkaa jo pukkarissa hihkua innoissaan ~ varmaan jollain tapaa muistaa, mitä on tapahtumassa. Meillä on harjoiteltu nyt viimesimpinä "taittoa", jossa vauva seisoo aikuisen jalkoja vasten ja taittaa itsensä veteen sukeltamaan sekä reunalta 'hyppyä' eli laitetaan vauva altaan reunalle istumaan, ja ns. houkutellaan veteen. Niin huimia kyllä, kun pikkuset sukeltelee, ja meillä ainakin tunnutaan nauttivan touhusta kovasti :) Suosittelen kyllä kaikille vauvojen vanhemmille kokeilemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon tota reuna juttuu kokeillu mun kummipojan kaa....mä muistan vielki sen ekan kerran ja kuinka paljon MUA jännitti :D

      Poista
  3. Missä iässä vauvauintiin voi mennä? Pitää syksyllä kattoo, mitä meidän kaupunki tarjoaa. Onko kallista puuhaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 3kk ja 5kg on se raja...sit kuulemma tosi pienenä syntyneet keskoset tarvii lääkärin luvan... Näin ainaki tääl meillä....
      Hinnat vaihtelee tosi paljon....meil on ~18€ kerta....

      Poista
  4. Nostan hattua et jaksatte kaksosten kanssa käydä vauvauinnissa. Esikoisen kanssa me käytiin ja tykättiin kovasti. Kaksosten kanssa ei sitten uinnit onnistuneet kun toisella oli vielä usein korvatulehduksia. Nautinnollisia vauvauintihetkiä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi korvatulehdukset on kyl tylsiä....toivotaan että vältyttäisiin niiltä. Mulla ei oo ikinä ollut moista mut taas M:llä on ollut monen monet....

      Poista