keskiviikko 13. elokuuta 2014

7kk

Ja vähän päälle ;) 

Pikkutyypit täytti siis viime vkolla 7kk ja koska nyt ei ole neuvolaa, niin ei myöskään saada tarkkoja painoja ja pituuksia. Pituutta kun ajattelee niin 68cm vaatteet on molemmilla käytössä, eikä 74kaa oon ihan kauheen isoja. Joel painaa noin 9kg ja Adele sen 8,5kg.... Mutta onneksi se ei ole myöskään niin justiinsa. Ens kuussa tiedetään taas grammalleen ;) Kurkkaillaas nyt muuten näitä pikkusia.

Meidän hellevaatteet

ADELE

Pikkuneiti on lähtenyt liikkeelle. Konttausasentoon noustaan koko ajan, välillä kyynärnojassa välillä kädet suorina. Hytkytään hytkytään, mutta sitten heittäydytään mahalleen ja ryömitään eteenpäin. Kovin on maailma suurempi kun pääsee liikkumaan. Ainut suuri ongelma on että vaippasilteen ollessa lattialla ei vaan pääse eteenpäin ja silloin alkaa komennusitku. Adele vaihtaa myös hienosti lelun kädestä toiseen. Myös veljeltä osataan ottaa tavarat käsistä.
Aappa söi silloin helteillä huonosti, mutta nyt ruokahalu on palannut ja syöminen sujuu mallikkaasti. Uusiksi herkuiksi on noussut kala ja maissi. Hedelmissä uppoo kaikki. 
Hampaita ei ole vielä puhjennut, mutta kuolaa valuu yhä enemmän kuin Niagaran putouksessa.
Adelen äänimaailma kostuu kurlauksesta, kiljumisesta ja karjumisesta. Aappa onkin melkein koko ajan äänessä. :)



Eetu auttaa


JOEL

Joel jatkaa lentokone linjalla. Eteenpäin meno kiinnostaa, mutta vielä ei niin tapahdu, silloin tällöin kyllä potkaisee itseään eteenpäin samalla kun kurkoittaa jotain lelua. Harmi onkin suuri, kun jotain tiettyä lelua ei saa käteensä tai sisko ehtii sen luo ensin. Lelun ollessa kädessä mösjöö hienosti sitä siirtelee ja tutkii välillä hyvinkin tarkasti. Pesulaput on varsinkin tosi kiinnostavia. 
Syömisessä Joel on ihan mestari, kaikki uppoaa ja suu onkin auki yleensä nopeammin kuin äiti ehtii ruokaa tarjota. Lempiruokaa Joelilla on kaikki :D
Lauantaina Joelille siis puhkesi kaksi alahammasta ja täysin samaa aikaa. :o tai no yöllä ne puhkesi, koska muutaman kerran jouduin ottamaan pikkumiehen ihan syliin rauhoittumaan. 
Jos Adele on motorisesti kehittyneempi, niin Joel on taas puheellisesti. Joel on sanonut jo tavuja. Äi, mi, ti, tä ja papapapapa on tullut jo ja ihanasti välillä yhdisteltynä eli äiti ja mitä on kuultu. Vahinkoja, mutta niin ihania sellaisia. Olenkin paljon miettinyt että millaisetkohan puheäänet noilla on?? Ootteko te?

:D

Sisustusapulainen

Äijä

Näin ne vaan kehittyy. Kohta jo otetaan ensiaskeleita, sanotaan sanoja.... Tulee paljon ihania uusia juttuja, mutta monta ihanaa juttua jää poiskin, kuten jokeltelu. Voi se on jotenkin niiiiiin suloinen ääni. Mutta oikeesti on myös kivaa että ruvetaan puhumaan. On taas astetta helpompaa ymmärtää tarve. :)
No niihin palataan sitten kun ne on ajankohtaisia. Odottaako kaikki äidit aina uusia vaiheita vai olisiko joku vaihe kiva vaan ns.pitää?

-Karoliina-

6 kommenttia:

  1. Käsittämätöntä miten nopeasti teidän mussukat ovat kasvaneet. Mä olin kokoajan siinä uskomuksessa että ovat edelleen 4-5kk. Niin ne vaan muidenkn lapset kasvaa ;) Ensimmäisen kanssa odotin aina uusia vaiheita. Kakkosen kanssa äidin toiveet toisin päin, toivoisi että pysysisi pidempään vauvana. Lapset kasvaa liian vauhdilla.
    Sara.

    VastaaPoista
  2. Apua! En voi tajuta miten teidänkin pikkuvauvat on jo niin isoja ja taitavia! Nyyh <3
    Ja niin ihana aurinkoisia! Voi muruset! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äidin pikku hymyilijät, tosin löytyy se kiukku vaihtelin :D ja hitaasti me tullaan kato perässä ;)

      Poista
  3. Miten teillä nukutaan nykyään? Ja mitä siellä koko ajan oikeen sisustellaan, laita oma postaus näistäkin jooko :) ja hääjutuista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisustuspostaus toivottu ja tulossa - lupaan! Ja yöt on kokonaisia 20-07, tosin Joel on nyt hampaiden aikaan muutaman kerran herännyt alku yöstä. Mut siis pääsääntöisesti me vaan nukutaan :)
      Hääjuttuja kirjottelen kun niitä saan ees ns.tehtyä. Nyt on vasta kirkko ja juhlapaikka varattu :D

      Poista