keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Ruokailu

Mä rakastan lukea muiden blogeja ja näin iltasella pikkuisten mentyä nukkumaan siihen löytyy sopiva hetki. Varsinkin kaksosblogit on tietty tarkassa syynissä. Mutta nyt on löytynyt myös uusia äippä/lifestyle/hääblogeja, mitä oon ruvennut ahmimaan. Kaksosblogien suurin plussa on tietty itse KAKSOSET ja niiden äidit. On ihana huomata yhdenmukaisuuksia kaksosten kasvussa ja kehityksessä, miettiä eroavaisuuksien kohalla, et haittaako se, löytää apua askarruttaviin kysymyksiin jne....

Nyt mua onkin ruvennut mietityttämään tää ruokailu.... Ehkä eniten se että syödäänhän meillä tarpeeksi??
Painostahan sen näkee ja kohtahan meillä on 4kk neuvola, mutta luettuani muutamia blogeja missä reilu 3kk vanhat bebet syö sen 800-1200ml maitoa, heräsi mielenkiintoni. Yli litrahan on jo aikasta paljon ja jostain muistan kuulleeni että litra olisi se "maksimi". Jos hirveästi enempi menee niin se saattaisi olla jo haitallista. Meillä sitä ongelmaa ei ole...

Meillä kun syödään seuraavalla tavalla (tarkkaan ei voi sanoa, koska nää muuttuu päivittäin)
Ja maitohan meillä on korviketta (NAN1).


Aamu: 120ml maitoa
Aamu no.2: 80ml maitoa 
Lounas: 40ml velliä ja 100ml maitoa sekoitettuna
Välipala: 120ml maitoa
Päivällinen: 100-120ml maitoa
Iltapala: 80ml velliä ja 80ml maitoa sekoitettuna

Eli totaali maito(velli) määrä on 720-740ml per päivä. Onko tää nyt jotenki sit vähän? Oon pikkuhiljaa kasvattanut vellin määrää illalla mut nyt oon jotenki jumahtanu tohon fifty-fifty sekoitukseen. Täytyy huomenna muuttaa seosta ;) 

Vellinä meillä on maissi, mut nyt tuolla pöydällä on myös riisivelli että peruna-porkkanavelli. Aattelin ton riisin tohon väliin testaa ja toukokuun alussa otan perunaporkkanan kokeiluun. Sithän me ollaanki jo 4kk ja voin hyvin mielin aloittaa soseet.
Kaksoset saavat usein "luvan" aloittaa soseet aikaisemmin ja mekin neuvolassa asiasta puhuttiin, mutta ei koettu vielä tarpeelliseksi painon noustessa hyvin maidolla. (Tosin tämäkin viittaa, ettei meidän tarvii enempää maitoa juodakaan päivässä, mut silti asiaa pohdin.)
Mutta kyllä me ne soseet nyt sit heti otetaan kuvioihin mukaan, kun toukokuun puolelle päästään. Ääää, äidin isot pienet rupee syömään kiinteitä!!! 

Näähän meillä on jo maistelemista odottamassa: 

Koska nyt ei vielä kiinteitä ole ruokavaliossa, niin Adele testaa kirahvin makua ;)


Kuolaahan meillä tulee molemmilta ihan jumalattomasti ja nyrkit yritetään saada kokonaan suuhun. Nyt kun pikku hiljaa osataan tarttua esineisiin niin nekin löytyy sit suusta. :D lisämakua meillä kaikkeen tuo noi koirien karvat.... Niitä kun riittää varsinkin nyt kun talviturkit lähtee *puuuuuh* Noh, ainakin pikkutyypit saa vastustuskykyä! 

Nyt greyn anatomian pariin!! Aurinkoista loppuviikkoa!!!!-Karoliina-


13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kaikkeen se kans takertuu ;)

   Poista
  2. Jaahas jaahas, samaan takerruin minäkin ;)

   Poista
  3. Salaisuus....Mä oon jo monta vuotta tehnyt ns hääkirjaa. :) Kosintaa odotellessa ;)

   Poista
  4. Hahah, toihan oikein pomppasi esille :D

   Poista
  5. Eiiiiiiii, pääpointti on mein ruokailu :D

   Poista
 2. Jos kerta hyvin kasvavat ja neuvola ei ole huolestunut niin varmasti saavat tarpeeksi maitoa :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä näyttävät saavan määrien perusteella aivan riittävästi, älä huoli! Ja kun kiinteitä alkavat saada, pojat saattavat kerätä painoa ja pituutta enemmän kuin tytöt, tosin voisin kuvitella että kaksosten kohdalla voi olla aika tasaistakin. Persikka ja päärynä on hyvät soseet aloittaa; meillä Onni aloitti soseet 4kk iässä. Kundilla oli vaan koko ajan kova nälkä. Perunaporkkanavelli saattaa alkuun aiheuttaa vatsanväänteitä, aloita miedolla seoksella ja 50-50suhde iltavelliin myöhemmin on hyvä.
  Ja älä sitten aina usko aivan kaikkea mitä neuvolat sanoo, ota terve maalaisjärki mukaan!
  Alma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tosta perunaporkkanan masuvaivoista mä oon kuullu....mä en kyl aatellu sitä iltavelliin ollenkaan? Vaan lounaalle....ilta ois sit maissi/riisivelliä ja sit myöhemmin puuroa :)

   Poista
 4. Mikä "hätä" niitä kiinteitä on aloittaa? Täysimetystä suositellaan eka puoli vuotta. Eli miksi niitä tarvitsisi aloittaa aikaisemmin, jos paino nousee hyvin? Ja miksi kaksosille suositellaan aikaisemmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei mulla olekaan hätä :) just sen takia et paino nousee hyvin näinkin, mutta kohta me ollaan se 4kk ja sit ne tulee mukaan ja toivon et Joelin pulauttelu myös vähenee (velli on vähentänyt sitä jo reilusti)
   Kaksoset syntyy usein keskosina ja tarvitsevat ns.lisä boostia kasvamiseen :)

   Poista
 5. Joo, ajattelinkin että se liittyy keskosuuteen. En tarkoittanut olla tyly kun kyseenalaistin. Olen itsekin saamassa kaksoset ihan muutaman viikon sisällä. Ajatuksena tuo puolenvuoden täysimetys mitä suositellaan ja miten toimin esikoisenkin kanssa. Ymmärrän toki jos täytyy siirtyä korvikkeeseen, niin sitten täytyy. Mutta tuli vain mieleen, että eikö se korvike sitten ole suositeltavaa myös sinne kuuden kuukauden ikään. No mutta ei siitä sen enempää! Mukava lueskella teidän arjesta, kun itsellä kaikki vielä edessä! Tsemppiä!

  VastaaPoista