tiistai 8. huhtikuuta 2014

3kk

Kolme kuukautta eli se tarkoittaa neuvolakäyntiä ja rokotuksia!!! se myös tiesi sitä, että mun oli prepattava itseni siihen, et pikkuset saa piikit ja ne itkee ja äitin sydäntä riipii se itku ja kyyneleet kohoo omiinkin silmiin. 

Muutenkin ollaan kehtytty ihan kauheesti! Jutellaan, nauretaan ja parasta on, että kun herätään, niin herätään hyvällä tuulella ja ihan heti ei ole nälkä, vaan voidaan hetki odotella eikä vedetä niitä hepareita, koska äidillä ei nyt ollut valmiina pulloja.

Syöminen on meillä aina ollu jees. Molemmat syö kiltisti ja nykyään sit loppuvaiheessa rubvetaanki jo keskittyy kaikkeen muuhun. Pääpyörii kun väkkärä, juttua tulee molemmilta ja voi rakkaus niitä hymyjä.

Joelin taidonnäyte

Adelen velmuilut
Päänkannatus on edistynyt todella paljon ja Adelesta sen huomaa varsinkin. Joelhan on ollut hieman edellä tässä asiassa. Mutta aamujumppien aikaan meno on tälläistä molemmilla:

"mitäs leluja tuolla onkaan?"
Televisio kiinnostaa molempia vieläkin ja Muumit ovatkin kohonneet ihan ykköseksi. Hauska huomata kun tunnari alkaa, niin päät kyllä kääntyy televisioon päin.
Onkohan ihan sattumaa vai voiko tän ikäinen jo muistaa/tunnistaa??
Ja koska kesällä on utiksen MM-kisat ja äiti aikoo katsoa jokaisen Espanjan pelin, niin aloiteltiin totutteleminen jo futismakasiinilla. :)
Barcan pelistä klippi....
Kyläily, kaupassa käynti, ulkoilu...Ihan perus juttuja, mutta varsinkin Joel rakastaa kun puetaan päälle ja mennään joko vaunuihin tai kaukaloon. Adele pistää suun mutrulle siinä vaiheessa, kun pipo laitetaan päähän. Muuten tää pukeminen on Adelenkin mielestä ihan jees ja sit ku ollaan "totuttu" taas pipoon, niin kaikki on hyvin. Onneksi kohta on jo kesä!!

Jee, kohta mennään <3

Mummilassa naureskelemassa

Isin sylissä on jees

Samoin enon :)

No sitten siihen neuvolaan.... Rokotukset meni sit kuitenkin ihan jees...Äiti ei itkenyt, vaikka lähellä sekin oli ;) Adele otti nipsaukset jopa pienemmällä ikullä kun äitinpoika Joel, joka sai aikaiseksi myös niin isoja kyyneleitä ettei ennen olla nähty. Illala Adele oli ehkä hieman kärttyinen ja paras paikka oli syli ja siinä pystyikin sitten taas hymyilemään ja kujertelemaan.. Joel ei reagoinut mitenkään, vaan oli oma aurinkoinen itsensä.

Molemmat olivat hyvin sosiaalisia neuvolatädille ja hymyjäkin sinkoili kun vaatteet otettiin pous ja ruvettiin jumppailemaan. Molemmat siis jänteviä, pään kannattelu jees ja molemmat seisoi tosi reippaasti, kun sitä kokeiltiin.

Ennenhän sanottiin, että lasta ei saa seisottaa koska tulee länkisääret. Mutta saako sitä harjoitella sillon tällön? Meillä Adele ainakin rakastaa sitä hommaa, hymy nousee heti, kun saa seistä.

Neuvola faktat 7.4 (19.2)

JOEL
Pituus: 59,7cm (53,2cm) +6,5cm
Paino: 5900g (4105g)  +1795g
Nuppi: 40,6cm (38cm) +2,6cm

ADELE
Pituus: 58,2cm (51,9cm) +6,3cm
Paino: 5110g (3514g) +1596g
Nuppi: 39,1cm (36,7cm) +2,4cm

Elikkäs hienosti ollaan kasvettu. Käyrät olivat hienon näköiset ja Joel oli jopa päässyt plus puolelle painon ja pituuden suhteen. Äidin iso poika <3
Adele on simsakka neiti ja ns. ihannepainossaan <3

Mehän siis tosiaan aloitettiin vellien nauttiminen. Tosin juodaan sitä vielä ns.laimennettuna (50ml velliä ja 100-120ml maitoa). Maissivellillä aloitettiin ja koska se ei tosiaan ole allergiaa tms aiheuttanut, niin nyt saatiin "lupa" kokeilla myös peruna-porkkana velliä ja soseaikakin jo pikku hiljaa lähestyy. Muutaman viikon päästä voidaan aloitella maissisoseella ja hedelmillä. Voi siitä tulee hauskaa ;) Nyt kun molemmat ovat jo hienosti oppineet tekemään kuolakuplia.
Neuvolatäti myös pohti että näinköhän Adelelle tulee pian hampaita kun kovasti näytti ikenet kutiavan ja kuolaahan meillä tulee molemmilta ihan kiitettävästi.

Tälläistä siis meille, kk päästä taas neuvolaan ja lisäksi sitten lääkäri käynti. Kolmen tunnin käynti siis tiedossa....Puuuh :D 

-Karoliina-6 kommenttia:

 1. Kyllä mä ainaki seisotin tyttöjä sillon pienenä.. pieniä aikoja ja sillon tällöin ja nautti :) kyl on joel ja adele kasvanu hurjaa vauhtia vaikka äsken tuntii että ne syntu ja näin sut kaupassa maha pystyssä :) -Aija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja näköjään osaan kirjottaa :D

   Poista
  2. Kauheen nopee menee aika.....ääää!!! Tosin sitä palloo ei oo ikis ;)

   Poista
 2. Mukava postaus =)) mä itkeä tirautan aina, kun meidän poika itkee neuvolassa.. se on niin sydäntä raapasevaa...
  Hienot mitat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyypit kasvaa mun mielest ihan silmissä <3 ja äideille varmaan tulee sellai neuvola-rokotus-itku-juttu aivoihin ku vauva syntyy :D

   Poista
 3. Löysin blogisi tuolta Muutakin kuin äiti -blogin kautta. :) Aivan ihanat muruset sinulla. Liityin heti lukijaksi. :)
  Tervetuloa seuraamaan meitä :)
  http://aitijamelukylanlapset.blogspot.fi/

  VastaaPoista