perjantai 5. syyskuuta 2014

Nukkumisesta jälleen kerran

Nukkuminen, meille aikuisille itsestäänselvyys. Mä itse olen aina ollut hyvä nukkuja. 3kk eteenpäin mä kävin nukkuu klo 19/20 ja nukuin klo 06 asti. Tätä toivoin myös siis näille mineille ja aikasta tyytyväisenä saan sanoa, että näinhän meillä oikeastaan onkin. Nyt hampaiden tulojen ja konttausharjoitusten takia meillä välillä herätään jo 05, mutta tutin kera uni jatkuu aina 6:30 tai 07 asti.

pienenä se oli niiiiiin helppoa <3

En siis ole "kärsinyt" univelasta tai katkonaisesti unista. Ekan puoli vuotta äidit kuulemma jaksavat yösyötöt hormonien avulla, mut sen jälkeen univelkaa rupeaa painamaan. Tsemppiä niille äideille!!
En tätä meidän nukkumista oikeestaan hirveästi hehkuta mammojen seurassa, mutta jos joku kysyy niin kerron. Välillä tuntuu että saan sellaisia "sä niiiiin huijaat"-katseita, varsinkin silloin ku noi oli pienempiä. Kateutta en halua ees huomata, joten en tiedä onko sitä ollut. Tarkoituksena kun ei ole asialla kehua, mutta tietty olen iloinen että näin meillä on käynyt.

Se, että ihmisten tarvitsee jotenkin asiasta tehdä negatiivinen, niin sitä olen kyllä saanut kuulla. " No toi on vaan vaihe, ota ku ne lähtee liikkeelle, sit te ette enää nuku." 
"Toi kostautuu murrosiässä" 
"Hei, kaikilla p****n määrä on vakio! joten ota vaan".
Jep, no hei kiitti! :D Yhäkään mä en jaksa murehtia kuukausien päähän saati sitten vuosien. 



Úimisen jälkeen on ihan sama missä nukkuu
Mutta jotta mulla olisi myös jotain "ongelmia" niin syy miksi kirjoitan nyt on: päiväunet sisällä.

Meidän päiväänhän kuuluu kahdet päikkärit ja sit illalla noi saattaa viel torkkua hetken leikkien välissä.
Klo 9 mennään ekoille päikyille ulos vaunuihin, kun koirat saa samalla aamulenkin. Tyypit 
nukahtaa melkein heti ja nukkuu 1-1,5h päiksyt. 

vaunuihin voi myös nukahtaa matkalla autolta kotiin :D


Tokat päiksyt nukutaan noin 13-14:30 / 13:30-15. Vaunuihin laitto ja kaverit sammuu heti, ei yleensä tarvii ees kävellä. Nyt kuitenkin talvea ajatellen olen yrittänyt saada nää tokat sisälle. Jep jep, ei niin helppo keissi. Jos olemme muualla kuin kotona, niin ei ongelmaa. Kaverit nukahtaa sängylle tms koska äiti/isi on vieressä. Mutta oma pinnis ja keskellä päivää - ei ei ei eiiii!
Markus on kerran tai kaks saanu  minit sinne nukkuu, tosin on sit istunu huoneessa seurana. Mulla kun ei oo siihen aikaa eikä oikeestaan kyllä haluakaan. Noi kun illallakin jätetään vaan huoneeseen niin en halua että sekin saattaa sit "vaarantuu".

Viimeksi 20min kävin nostamassa tuttia molemmille ja sit luovutin. Pienet syliin, ulkovaatteet päälle ja vaunuihin. Max minuutti niin molemmat nukku. WHAAAAT!!!!

Nyt kysynkin teiltä rakkaat lukijat. Mitä teen? 

Laitanko vaan sänkyyn ja nostelen tutteja eli uskon, että pikku hiljaa oppivat tämänkin. 
Vai odottelenko et molemmat on superväsyneitä ja sit sänkyyn? Sithän nukkumaanmenoaika saattaa olla milloin tahansa klo 13-15 välillä!?! 
Annanko vielä nukkua ulkona, kun ilmat on hyvät ja kokeilen kk päästä uudestaan?

Vai onko vielä jotain vinkkejä, ideoita, omia kokemuksia??

-Karoliina-

16 kommenttia:

  1. Meillä on nukuttu aina ulkona lähes kolmen vanhaksi asti. Oli pakkasta 25 tai ei. Edes uinnin jälkeen sisällä nukkuminen ei onnistunut. Anna nukkua ulkona. Eivät kumpikaan sairastaneet normaalia enempään.

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä eli ulkona vaan ;)

    VastaaPoista
  3. Meidän esikoista en saanut oikeastaan koskaan sisällä nukkumaan. Yli 2vuotiaana sitten, mutta vaan niin, että joku vieressä makoilee. Meidän kaksoset nyt 7 kk, ei puhettakaan, että saisi sisällä nukkumaan. Ei kannata turhaan tapella, nukuta ulkona vaan.

    VastaaPoista
  4. Meillä kans kaikki ulkona nukkujia n 1.5-2 vuotiaiks ja sit siirrytty sisään ja nukuttu sängyssä. Pakkasilla saattaneet nukkua vaunuissa sisällä.

    VastaaPoista
  5. Miksi haluat saada heidät sisälle nukkumaan? Kyllähän ton ikäiset voi nukkua kovemmassakin pakkasessa ulkona, vielä kun laittaa jonkin vaunuverhon/harson niin vaunuissa on yli 10 asteen pakkasessakin plusasteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole kyse siitä että haluan heidän nukkuvan talven sisällä vaan jos tulee vaikka ne 25-30 asteen pakkaset. Tai jos lähdemme Lappiin talvella, niin että noi oppisi nukkumaan päikkärit myös pinnasängyissä. Tietty mahd paljon ulkona, kun on raikasta :)

      Poista
    2. Aivan. Onnistuisko nukkuminen vauinuissa sisällä kypärälakki päässä. Näin meillä viime talvena :)

      Poista
  6. Kokeile vaan niin että laitat super väsyneenä nukkumaan pinnasänkyyn, niin meillä mennään nukkumaan. Nehän voi siitä sit tottua siihen päikkäreiden nukkumiseen myös sängyssä ja pian ei tarvii viedä super väsyneenä. Meillä nukutaan kolmet päikkärit päivässä ja harvoin ulkona :P

    VastaaPoista
  7. Meillä on nukkunueet vaunuissa sisällä, kätevä huijaus toimii kyllä. Parhaimmat unet on kaikilla kuitenkin tulleet ulkona, myös pakkasella. Sisällä unet jääneet vähän lyhyemmiksi, mutta toisinaan on vaunuissa nukuttu 3-4h sisälläkin - etenkin jos huoneessa on joku "meteli", esim meillä on ilmanpuhdistin hurisemassa aina, edelleenkin zrrrrrrr niin nukuttaa eikä vaikka yhtäkkiset koiran haukkumiset kuulu niin yhtäkkisesti oven läpi ;)

    VastaaPoista
  8. Joo meilläkin ulkona nukuttu kovillakin pakkasilla, niin kauan kun nenänpää ja poskipäät kestää. Ja kun kun alko olla tosi kylmä ulkona siirsin varastoon/autotalliin nukkumaan (raikkaampi ilma kun sisällä, mutta ei niin pureva pakkanen) Ja sisällä ei nukkuminen onnistu ei sitten millään. Koitappa ite muuttaa omia tiukkoja rutiinejas yhtäkkiä (aamukahvia vasta iltapäivällä?) ;) Taistele vasta sitten kun ne kovat pakkaset tulee. Kun vaunuista loppu esikoisella tila, niin siirryttiin sisäpäikkäreihin, piti ite vaan olla sinnikäs. Ensin vähän vieressä, seuraavana päivänä vähän kauempana ja pikkuhiljaa sai vaan jättää sänkyyn niinkun illallakin. Kun aamu ja ilta "päikkärit" jää pois niin väsy on suurempi keskipäivällä, ja nukahtaa helpommin ihan mihin vaan, ehkä ;). Kyllä se siitä ajan kanssa.
    t: Sara
    ps. ainiin mullakin tulee toi eteen vielä jonain päivänä kuopuksen kanssa, olin jo unohtanut tuonkin ongelman ;)

    VastaaPoista
  9. Onko joku syy miksi unet pitäisi nukkua sisällä? Meillä esikoinen nukkui ulkona 1v asti ja siirtyi pakosta (päivähoito eikä ulkonukkuminen ollut siellä vaihtoehto) sisälle ja oli alkuun tosi hankalaa mun kanssa. Miehen kanssa ei ongelmaa eikä pph:n.. mut minä.. ei toivoa. Joten vapaapäivinä likka nukkui ulkona. Duo on nyt 1v ja nukkuu ulkona, toistaiseksi. Kovilla pakkasilla laitan sisälle rattaisiin elleivät sisäpäikkäreihin tottuneet siihen mennessä. Joten... mä laittaisin ulos toistaiseksi ellette halua vaarantaa iltanukahtamista :)

    VastaaPoista
  10. Meilläkin nukkunut aina ulkona, sen jälkeen kun ollaan miljoonat sisätaistelut käyty, nyt puolitoistavee ja nukkuu edelleen vaunuissa ulkona. Talvella vaan pakkaspussi vaunuihin ja lämpömittarin laitoin mukaan monesti kylmimmillä säillä, jotta tiesin missä asteissa mennään.

    Keino mitä muutamana ihan kylmimpänä päivänä käytin, niin vaunuihin normivaatteilla, ja vaunuttelin sisällä edes takas, eli nukkui sisällä vaikka olikin vaunuissa. Montaa kertaa tuo huijaus ei kuitenkaan onnistunut, kun poitsu tajus homman... :D

    VastaaPoista