sunnuntai 14. syyskuuta 2014

8kk

Kahdeksan kuukautta... KAHDEKSAN!! Se tarkoittaa että enää on 4kk ja vuosi tulee mittariin. Hurrrrjaa! Se myös tarkoittaa että joulukin rupeaa olemaan ihan nurkan takana. Ihanaa, jouluna me asutaan meidän ikiomassa kodissa ja me vietetään perinteistä joulua isolla porukalla. En niin malta odottaa :)

Legoja täytynee hankkia lisää :D
Kodista saatte pian kuvia, olen odottanut että sieltä kaikki kamat saadaan jaloista ja sit otan kuvia. Muutamasta huoneesta olen jo saanutkin otettua hyvät ennen-kuvat, joten tupossa, tulossa.

Nyt kuitenkin näihin pikku tähtösiin ja heidän 8kk kuulumisiin.

ADELE

Adele osaa ryömiä ja ottaa jo muutamia konttausaskeleitakin. Ja voi sitä riemua, kun pääseekin äidin perään! Neiti nousee myös istumaan ja säestää sitä kauniisti kiljumalla. Maailma näyttää ihan erilaiselta, joten täytyyhän se kertoa. 


sukka irti!!!
Syöminen on nykyään ihan huippua neidin mielestä, varsinkin jos saa itse tehdä sen. Sormiruokailut on siis aloitettu, mutta vasta naksuilla, kurkulla ja vesimelonilla. Mua ehkä jopa hieman jännittää antaa muuta. Adelehan on oikee hienokurkku eli oksennusrefleksi tulee aika helposti. Mitä sormiruokia te ehdotatte??


Hampaita A:lla on kaksi ja ei ainakaan näytä siltä että lisää olis pian tulossa. Adelella on myös menossa nyt sellai syli-vaihe. Varsinkin sen huomaa jos olen ollut poissa hetken, niin loppu päivän vietänkin vähintään metrin läheisyydessä neidistä. 
Ääntä myös löytyy kiljumisen lisäksi, tätätätätä on aika yleinen lause :D
Moiiiiiii
8kk lääkärissä kaikki meni hyvin. Kasvu ja kehitys ok, ikäistensä tasolla. Suloinen tyttö. Mitat olivat:

Paino: 8275g (7575g)
Pituus: 70,7cm (66,5cm)
Nuppi: 43,7cm (42,3cm)

JOEL

Joel on meidän pikku lentäjä. Mahallaan treenaa siis selkälihaksia. ;) Eli ei ryömi eikä konttaa. Kierimällä pääsee joka paikkaan silti. Osaa myös vetää itseään eteenpäin, mutta kierimällä pääsee nopeammin. Joelista kyllä huomaa että välillä harmittaa ihan hirmusti kun sisko liikkuu jo niin näppärästi. Voi kun odotan sitä, että Joelikin hoksaa homman.

Korjaus: lauantaina J tajus miten pääsee eteenpäin!! Joel liikkuu silleen ku armeijassa ryömitään matalien esteiden ali, jos tiedätte mitä tarkoitan. :) 

täältä tullaan
Ruoka on ollut Joelin mielestä aina jees ja homma ei ole muuksi muuttunut. Sormiruokailu onnistuu naksuilla mutta esim kurkulle vaan nyrpistellään. Mutta Joel syö jo karkeampaa ruokaa mieluusti ja selvästi tutkii suussaan paloja.

Puuroaika
Joelilla on jo 5 hammasta ja 6 hammas on juuri puhkeamassa. 2 alhaalla ja kohta 4 ylhäällä. 
Joel on myös sellai naurukone. Nauru tulee niin syvältä masusta, ettei siinä voi kukaan muu olla nauramatta. Syliin tahtoessaan J mutristaa alahuulen ja aloittaa kitinän, joka loppuu heti kun huomaa että pääsee syliin. Kauhean fiksua toimintaa jo siis ;)


J höpöttää kauheasti ja jos oikein kuuntelee, niin äittä tulee aika usein, tosin ei vielä tiedetä mitä se tarkoittaa Joelin kielellä. Yös kielellä napsuttelu on Joelin mielestä hauskaa, varsinkin jos joku vastaa samalla tavalla.

J
Lääkäri kirjoitti samat jutut Joelille. Eli kasvu ja kehitys ok. Suloinen poika. Mitat herralle olivat:

Paino: 9165g (8215g)
Pituus: 72,5cm (68,5cm)
Nuppi: 45,8cm (44cm)

Seuraavaksi sitten tulee ns. Asuntoesittely. Pikainen sellainen, jotta innokkaimmat pääsee kurkkii meidän uutta pientä kotia. :)

Remontin keskellä Bumbot on parhaat syöttikset

-Karoliina-

1 kommentti:

  1. Ihana seurata teidän kaksosten eloa :) Mukava blogi sulla ja "reipasta" juttua, jos sen niin voi sanoa ;) Itselläkin on 11.1.14 syntynyt poika eli lähes samanikäinen.Meillä vielä 8 kk lääkäri edessä. Täällä myös harrastetaan jonkin verran sormiruokailua. Juurikin vesimelonia, kurkkua, maissinaksua ja joskus saa herkkupalaksi mariekeksin, jonka poika osaa jo hyvin syödä. Kerran on syönyt myös keitettyä parsakaalia ja se maistui myös hyvin. Myös raakaa porkkanaa on mukava raastaa kahdella alahampaalla ja leipää syönyt vähäsen. Mukavaa syksyä teille ja remontti-intoa :) -ET-

    VastaaPoista