keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Nukkumisesta

Mä oon ollu aina iloinen siitä, et meillä oikeesti nukutaan. Niin paljon olen lukenut/kuullut bebeistä, jotka heräilee paljon, ei mee nukkumaan,kun vain tunnin hyssyttelyillä jne... Niiden vanhemmille nostan hattua ja toivotan voimia.

Nukkumaanhan meillä mennään klo 19:30 ja riittää kun laittaa tyypit sänkyyn, paijaa vähän päätä ja antaa hyvän yön pusut. Max 10min ja molemmat on unessa. Sit nukutaankin aamuna asti.... Niin tai siis nukuttiin. nyt on menty taas muutama yö ihan oudolla menolla. 

Joel on nyt muutaman kerran saanu sellaisen paniikki-itku hetken noin tunti nukahtamisen jälkeen. Kauheen kova itku, mut rauhottuu kun saa tutin. Voisiko J nähdä jo unia? Kun ihan kuin toinen pelästyksissään itkisi. 

Sit viideltä alkaa tutti show, mein pikkuneiti hepsankeikka kun on sitä mieltä, et nyt herätään. Ei itkua, ei raivoa, vaan ilon ja riemun kiljahduksia ja söpöä höpöttelyä, harmi et mun mielestä klo 5 se ei oo niin söpöä. No tutin nostolla ja kyljelleen laitolla pärjää joko 5:30 tai 6:00 asti, sit herää jo Joelkin tohon ja voilá meidän päivä alkaa. (Viime yönä tosin Aappa nukku koko yön heräämättä ja Joel taas kaksi kertaa heräs 3-5 välillä.)

Siis kello 6:00!!!! Miksi? :D No onneksi snadit on hyvällä tuulella, joten sillon he on varmaan oikeesti saanu sen tarvittavan uni määrän. Nukkumaan menoa kun ei pysty ees venyttää, kello 19 alkaen huomaa kuin väsyneitä ollaan jo..pikku kiukku astuu nimittäin kehiin jos niihin aikoihin ei rupee äiti valmistelee iltavellejä... Ja luulen et vaikka noi menis klo 20 nukkuu, niin herätys on ihan samaan aikaan.

No teini-ikäisinä ne nukkuu pidempään....Lohduttavaa :D

Aamusin ollaan kyllä hyvällä tuulella

Mietin "syitä" tälle aamun aikaistumiselle.... Vahvimpana taitaa olla tää liikkumisen riemu. Adele kun on oppinut siis nyt aika nopeusennätys tahtiin kääntyilyn mahalla ja takaisin selälle, käännytään myös navan ympäri plus että mittarimato tyylillä liikutaan eteenpäin. Joel kääntyy masulle ja siinä pyörii akselinsa ympäri, kerran on tainnut kääntyä takas selälleen. Eteenpäin ei mennä, mut nyt rupee peppu nousemaan myös herralla. Voisiko tää olla se syy? Ei malteta enää nukkua, kun pitää päästä oppimaan kaikkea uutta?


Jekku-Joel

Ensi viikolla meillä onkin 6kk "synttärit" ja tänään lähdetään koluamaan Jumboon alen rippeitä. Ties vaikka löytyisi 6kk lahjat ;)


Voi sitä leikkimattoa näinkin käyttää

-Karoliina-

4 kommenttia:

  1. meillä S sai noita "kauhukohtaus" skitsoja just joskus 6kk iässä myös.. meillä jeesas kapalo ja aika. ennemminkin aika. sekin on taas vaan vaihe vaikka sikaraastava onkin.. meillä oli jossain vaiheessa koko yön tunnin välein sellai skitso. :/

    VastaaPoista
  2. Vaiheita juurikin. Niitä tulee vielä monen moisia: yöllisiä konttausia, hampaita, kävelyä ja millon mitäkin :) Meillä nyt molemmat nukkuu yöt sikeästi, mutta herra 1v. herää joka aamu 6:15. Kun päiväunet vähenee aamut pitenee. Ja sitkun on kouluikäsiä joutuu jo väkisin herättelee :) Voimia! T:sara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta toi päikkäri juttu.... Noi kuitenkin nukkuu viel kolmet tai neljät :o 2x15min ja 2x1-2h....Mitenköhän saisi noi minit päikkärit veke?

      Poista