torstai 20. marraskuuta 2014

Reissussa: Ikaalisten kylpylä

Kun on remontoinut, siivonnut, pakannut, muuttanut, purkanut, jälleen siivonnut ja siinä samalla katsonut kahden maantiekiitäjän perään, niin on aika ottaa pieni paussi. Lepohetki arjesta, miniloma... Ihan mikä vaan, mutta ihana sellainen ja suuntana Ikaalisten kylpylä.
Vuosia taaksepäin mun perheellä on ollut monta vuotta tapana käydä Ikaalisissa joko loppiaisena tai pääsiäisenä. Viimeisen kerran oltiin siellä kun täytin 18 tai 19 niinku siis koko perheellä. Mun pikku veljet kävi siellä syntymästään noin 6-7 vuotiaaks ja niistä kasvoikin aikamoisia vesipetoja. Vesi elementtinä ja uiminen yleensäkin on mun mielestä tärkeitä ja vauvauinti onkin ollut meillä hyvä opettaja. Juuri sen takia oli myös mukava lähteä kylpylään minien kaa.

Liikenteeseen lähdettiin keskiviikkona ja koska meillä lähti minien isomummi mukaan, niin mä matkustin takapenkillä koko matkan. Tällöinhän varsinkin pidemmätkin ajomatkat on ihan lasten leikkiä. Tyypit viihtyy itsestäänkin takapenkillä, mutta jos siellä on joku seurana niin viihtyvyys on taattu.


Lähtötunnelmia

J keskittyy leluihin

Perille saavuttiin kahden aikoihin ja huoneeseen asettumisen jälkeen oli aika lähteä kurkkimaan oliko jotain muuttunut viime kerran jälkeen. (Toim. huom. Me oltiin Markuksen kanssa pari vuotta sitten viimeksi täällä romanttisella vkoloppu reissulla). Kaikki tarpeellinen löydettiin ja tultiinkin tulokseen, että vähän välipalaa ja eiku uimaan. Mut leikkihuoneen kautta ;)




Itseäni vähän jännitti, että miten tyypit reagoi kylpylän meluun ja hälinään, mutta TÄYSIN turhaan. Astuessamme kylpylän puolelle, innostuksen oikein aisti. Adele varsinkin rupes heti pyristelemään altaalle päin. Ikaalisissa on ihana lasten maailma eli iso lasten allas hieman sivussa, jossa on vettä sen verran että esim Aappa pysty konttaamaan sielä. Joel olisi kovasti halunnut tetsata mutta kuten arvata saattaa niin se olisi ollut hieman hankalaa. Niinpä Joelia piti uittaa koko ajan. Tai sit leikittiin vesileluilla, mitä altaassa oli. Ihana kun sellaisiakin sinne oli hankittu. 10+ siis lasten maailmalle.

Uimisen jälkeen meillä oli kaksi hyvin väsynyttä tyyppiä. Joel nukahti syliin, kun vaatteet oltiin saatu päälle. Iltapuurokin nautittiin hieman ajoissa (isolla väsykiukulla maustettuna) ja snadit sammui ku saunalyhdyt. Isomummi vartioi sitten heidän untaan ja me päästiin viettää laatuaikaa. Vähän hienompaa päälle ja ravinteliin. Muutama kylmä juoma ja äärettömän hyvä seura - kiitos! Charles Plogman olisi ollut esiintymässä, mutta me painuttiin takas huoneeseen ja nukkumaan jo ennen sitä. 

Yö meni hyvin vaikkakin Adele heräsi muutama kerran silleen puoliksi... Mutta aamuherätys oli meillä vasta 8:30!! Sit päästiinkin suoraan aamupalalle ja voi sitä olikin odotettu. Hotelliaamiaiset on jotain niin luksusta. Tarjottavista löytyy jokaiseen makuun jotakin ja parasta on, et vaikka noi snaditkin söi omaan sotkuiseen tapaansa, niin mun ei tarvinnut siivota. Tosin mein isomummi keräili niit paprikan palasia sielt lattialta. :D Aamupalan jälkeen leikittiin omassa huoneessa ja sit olikin jo aika lähteä ulos.


Oho

Ulkoilu Ikaalisten kylpylän maisemissa toi mieleen niin paljon muistoja. Voi kääk siitä on aikaa kun mun veljet oli pieniä!!
Ulkona oli ehkä muutama aste pakkasta eli ihan täydellinen keli. Aappa nukahtikin melkein suorilta, mut Joel katteli pitkään maisemia, kunnes uni voitti sielläkin suunnalla. Jonkin aikaa käveltyämme alkooi tuulemaan niin kylmästi, niin siirryttiin sitten sisälle kahville. Makuupussit vaan auki ja uni maittoi hyvin vielä sisälläkin.


nukkujaiset

Tokana päivänä jo edellisestä illasta oppineena, mentiin uimaan jo päivällä. Ja meno vaan parani! On noi kyl sellasii vesimonstereita. Tokat päikkärit tulikin sit sopivasti uinnin ja lounaan jälkeen. Markus ja baaba ( eli isomummi) lähti minien kaa ulos ja mä sain itselleni laatuaikaa. Olisin mennyt hierontaan, mutta valitettavasti siellä oli kaikki ajat jo mennyt. Uppouduin sitten sohvalle ja netflixin pariin, taisin syödä jotain herkkujakin. ;)

Maittavien unien jälkeen mentiin leikkihuoneeseen leikkimään ja ihan lemppariksi tuli tollai putki, sieltä noi möngers monta kertaa. Pallomerikin oli aina aluksi kiva, mutta just sen verran et saatiin kuvat. :D


Adele - tutkimusmatkailija

Joelilla oli ihan extra hauskaa kuvatessa

<3

<3

Snadien mentyä nukkumaan oli äidin ja isin peli ilta. Keilausta ja ilmakiekkoa. Voi jessus et se ilmakiekkoilu on kivaa, kyllä tällai 30+ vaikuttaa varmaan lähemmäs 15 vuotta nuoremmalta innostuessaan asiasta. :) Voitot meni sit 1-1, mä voitin keilauksen ja Markus ilmakiekon. Unilla nää oli taas ennen yhtätoista. Ollaankohan me tultu vanhaksi? Niin ja luntakin rupes sataa!!

Tokan, mutta vajaan heittokierroksen tulokset ;)

Minien ruokailut tapahtu yleensä sisääntulokerroksessa sijaitsevassa kahvilassa, jossa oli mikro asiakkaiden käytössä ja siinä samalla sai sitten itse jotain pientä purtavaa. Isomman nälän yllättäessä toisella puolella käytävää oli pizza/salaatti/snack ravintola ja sit oli vielä alà carte ravintola kerros alempana. Siellä oli myös aamupala ja mikro käytössä sielläkin.


Kahvilassa ruokailemassa

Plussat:
+ kylpylän vapaa käyttö
+ lasten maa kylpylässä
+ iso leikkihuone
+ ruoan lämmitysmahdollisuudet ja syöttötuolien paljous
+ päärakennuksessa yövyttäessä kaikki lähellä
+ todella ystävällinen asiakaspalvelu

Miinukset:
-  Emmaljungat ei mahtunut hotellihuoneen ovesta sisään (onneksi käytävät on leveitä ja löytyy "syvennyksiä" - saatiin sopivasti oven eteen jättää)
- lapsilla ei omia kylpytakkeja (ne ois niin kätevät, sellaiset on muuten meidän joululahja listassa)
- ei mahdollisuutta saada lapsia esim terassille tms. päikkäreille, ainakaan päärakennuksessa
- hieronnat yms todella suosittuja, joten muista varata nekin jo varatessasi huonetta


Aina ei ollut niin kivaa ;)

Summa summarum, ihana reissu ja tulee varmasti tavaksi! Ensi kerralla otetaan vähän isompi kööri vielä. ;)


kotimatka meni aikalailla näin :D

Karoliina

2 kommenttia:

  1. Me ollaan oltu lapsena aina Ikaalisissa, kesällä ainakin kerran, ellei parikin.. Ja välillä talvellakin. Oltiin aina Hotelli Termessä, koska mun mumman siskoilla oli siellä osake :) Ikaalisissa vaan on niin parasta, sinne haluun mennä joskus myös tyttöjen kans :) Viimeks oon ollu siellä 4 vuotta sitte iskän 50v juhlissa :)

    Toi vapaauiminen kuuluu muuten vaan siihen hotellipakettiin, Ikaalisissa kun on paljon muitakin vaihtoehtoja, kun ne valmiit paketit. Niihin muihin ei ne sit valitettavasti kuulu :(

    VastaaPoista
  2. Oi kun kuullosti ihanalta :) mekin ollaan haaveiltu kylpylä viikpnlopusta. Tosin meidän kööri ei lähdekkään ihan tuosta noin vaan kun niitä uitettavia onkin 4 :D huh!! Ehkä sitten joskus 10vuoden päästä ;)

    VastaaPoista